Terjemahan menyang basa iki digawe kanthi otomatis. Yen sampeyan nemoni inccuries ing terjemahan, kabari aku - Sampeyan bisa nambah komentar ing tabel utawa ngirim email.
Google Sheets, e-mail: [email protected]

Ndhukung situs web iki lan tuku kopi! :-)

Try a new April 2024 Solar Eclipse Quiz!

Orbit bumi ngubengi rotasi srengenge lan bumi

Bumi utawa Bumi ing srengenge

Miwiti

Apa orbit bumi ing srengenge?

Musim

Miwiti

Apa sing nyebabake musim? Sepira gedhene srengenge ing taun sing beda-beda? Lan kepiye kahanan owah-owahan nalika sumbu bumi duwe lereng beda?

Wektu solar

Miwiti

Apa wektu solar lan suwene awan ing macem-macem papan ing bumi?

Zona wektu

Miwiti

Wektu saiki ana ing kutha sing beda-beda ing bumi? Ndeleng peta interaktif!

(c) timeanddate.com

Rembulan, gerhana lan pasang surut

Fase Wulan

Miwiti

Kepiye fase bulan sing bisa kita deleng saka Bumi sing asale?

Eclipses solar lan lunar

Miwiti

Jelajahi mekanisme gerhana solar lan lunar! Napa gerhana ora kedadeyan saben wulan?

Eclipses mbesuk

Miwiti

Nalika grombolan solar utawa lunar dumadi ing ngarep, lan ing endi bisa uga bisa diamati?

(c) timeanddate.com

Fenomena pasang surut

Miwiti

Ing endi ing bumi nindakake ombak dhuwur lan pasang surut?

Sistem tata surya

Sistem tata surya

Miwiti

Njupuk "mlaku" interaktif liwat sistem tata surya.

(c) Martin Vézina

Jarak lan dimensi

Miwiti

Apa sampeyan bisa mbayangake apa jarak antarane planet lan apa dimensi planet? Nemu aplikasi peta sing bakal nuduhake jarak lan dimensi sing gedhe iki ing lingkungan sing akrab.

Babagan App

The app Earth Space Lab is designed especially for teaching the topic of the Earth as a planet at grammar or elementary schools (geography, physics). App kasusun saka obyek sinau individu sing bisa digunakake kanthi mandiri.

Aplikasi iki digawe dening Václav Černík Ilmu, Universitas Charles ing taun 2017. Komentar bisa dikirim menyang e-mail [email protected].

Thanks khusus:

  • RNDr. Marek Křížek, Ph.D. – Pengawas tesis diploma
  • RNDr. Jitka Houfková, Ph.D. – lawan tesis diploma

Translations:

Would you like to help me with translations? You can translate this website into many languages or fix some translation error. Use this spreadsheet and send me an email ([email protected])! Thank you!

Thank you for your help with translations!

All available translations: বাংলা (Bengali) English Euskara (Basque) Čeština (Czech) Dansk (Danish) Español (Spanish) Français (French) हिन्दी (Hindi) Italiano (Italian) 日本語 (Japanese) Basa Jawa (Javanese) 한국어 (Korean) Bahasa Melayu (Malay) Nederlands (Dutch) Polskie (Polish) Português (Portuguese) Русский (Russian) ਪੰਜਾਬੀ (Punjabi) Türkçe (Turkish) Tiếng Việt (Vietnamese) 汉语 (Chinese)


Credits:

Background image (c) Can Stock Photo / onyxprj